Author Archives: fotadmin

image-2007

«Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα»

Το βιβλίο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ.

«Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα. Η σιδηροδρομική ιστορία της Βέροιας»

ταξιδεύει στην Τρίπολη και σταθµεύει στο Σιδηροδροµικό Σταθµό της

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 8:30 μ. μ.

Οµιλητές:

Κωνσταντίνος Μπρούσαλης

Εύη Μεντή

Ζιζή Σαλίµπα

Μουσική:

Παναγιώτης Παπαντωνίου,

Read more
image-1985

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργανώνει, την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 6μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ομίλου, με την υπεύθυνη, Ελένη Κουσκουρέλου, παρουσιάζουν δραματοποιημένη την χριστουγεννιάτικη ιστορία της συγγραφέα…

Read more
image-1980

Μουσικολογοτεχνική εκδήλωση: Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από την ποίηση του Ρήγα Βελεστινλή και του Διονυσίου Σολωμού

Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, διοργανώνουν μουσικολογοτεχνική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από την ποίηση του ΡήγαΒελεστινλή και του Διονυσίου Σολωμού».

Το θέμα θα αναπτύξει η τέως Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, Εύη Μεντή, αποσπάσματα από τον «ΘΟΥΡΙΟ», τους «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ» & τον «ΥΜΝΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ» θα διαβάσει ο Παναγιώτης Κουτσούγερας, ενώ μελοποιημένα μέρη…

Read more
image-1973

Ο Φ.Ο.Τ., διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό ποιητή και στιχουργό ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ

Ο Φ.Ο.Τ., διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό ποιητή και στιχουργό ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ, που έγραψε χιλιάδες τραγούδια τα οποία μελοποιήθηκαν από σπουδαίους συνθέτες, ερμηνεύτηκαν από έξοχους ερμηνευτές και τραγουδήθηκαν από ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Θα ακουστούν κάποια από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα, που έμειναν διαχρονικά και τραγουδιούνται ακόμα.

Την ορχήστρα αποτελούν σημαντικοί δεξιοτέχνες του χώρου με εξέχοντα καλεσμένο τον σολίστα ΓΙΩΡΓΟ…

Read more
image-1966

Διαδικτυακή διάλεξη Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης

Οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης συνδιοργανώνουν, μέσω διαδικτύου, διάλεξη της Kαθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα: «Η συμβολή της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του 1821». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δευτέρα, 12…

Read more
image-1962

ΦΟΤ | Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης την Πέμπτη 30 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει στο Άλσος Αγίου Γεωργίου αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με ώρα προσέλευσης τις 8:30 μμ ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά λόγω κορωνοϊού και μέτρων προστασίας με δελτία συμμετοχής.

Δείτε την σχετική αφίσα της εκδήλωσης.

Read more
image-1959

Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης Ευχές Πάσχα

Στην  Τακτική  Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στις 11  Ιανουαρίου 2020, ανακοινώσαμε   τον ετήσιο προγραμματισμό   μας ο οποίος περιελάμβανε πολλές, ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Και ενώ πραγματοποιήσαμε  αυτές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, λειτουργούσαμε τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και ετοιμάζαμε τις επόμενες,  η πανδημία  του covid- 19  μας ανάγκασε  να διακόψουμε κάθε δραστηριότητα και να “μείνουμε σπίτι”.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή  είναι η…

Read more
image-1956

Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης: Αναβολή δραστηριοτήτων λόγω κορωνοϊού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, ακολουθώντας τις οδηγίες για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας στις 8 Μαρτίου, αποφάσισε ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ που προϋποθέτουν τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και όλα τα τμήματα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ανηλίκων και ενηλίκων του Ομίλου, για το χρονικό διάστημα 11/3 έως και 25/3/2020 για…

Read more
image-1951

Ο Φιλοτεχνικός παρουσιάζει βιβλίο της Λένας Διβάνη

Ο Φιλοτεχνικός όμιλος Τρίπολης και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη με τίτλο “Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “Ανακτορικόν”,την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Γιώτα Καραθανάση και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Αμαλία Γούλα στο πιάνο και τον Παναγιώτη Παπαντωνίου στο τραγούδι.

Read more
image-1947

Φιλοτεχνικός όμιλος Τρίπολης: Εκθεση ζωγραφικής της Αθανασίας Δουρίδα – Πάγκα

Εκθεση ζωγραφικής από την Αθανασία Δουρίδα – Πάγκα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Παλατίνο».

Η έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 19:30 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 11:30-13:30 και 18:00 – 21:00.

Read more
1 2 22
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial