Οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης συνδιοργανώνουν, μέσω διαδικτύου, διάλεξη της Kαθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα: «Η συμβολή της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του 1821». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 στις 19:00 Πραγματοποιείται μέσω WEBEX και δεν απαιτείται προεγγραφή:

https://minedu-secondary.webex.com/minedusecondary/j.php?MTID=mf9810c6b03b20da0b332efa81eb643d0

Λίγα λόγια για την Μαρία Ευθυμίου:

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Από το Πανεπιστήμιο αυτό έλαβε και τα μεταπτυχιακά της διπλώματα καθώς και τον τίτλο της διδάκτορος. Κατά τα έτη 1977 -1979 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, στο Ναύπλιο.

Από το 1981 διδάσκει Ιστορία του Νέου Ελληνισμού και Παγκόσμια Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα έτη 1990 -1991 και 1993 -1995 δίδαξε Ιστορία του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιστοίχως. Σπούδασε, εκτός από τα ελληνικά, επτά γλώσσες: αγγλικά/ γαλλικά/ γερμανικά/ ιταλικά/ ισπανικά/ αλβανικά/ τουρκικά.

Εξέδωσε είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με άλλους 7 βιβλία και πάνω από 50 άρθρα. Έχει στην κυριολεξία οργώσει την Ελλάδα, διδάσκοντας στο ευρύ κοινό Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία. Τα μαθήματά της έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες άνθρωποι.

Το 2013 βραβεύτηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Κάρολο Παπούλια

Please follow and like us: