Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, διοργανώνουν μουσικολογοτεχνική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από την ποίηση του Ρήγα
Βελεστινλή και του Διονυσίου Σολωμού».

Το θέμα θα αναπτύξει η τέως Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, Εύη Μεντή, αποσπάσματα από τον «ΘΟΥΡΙΟ», τους «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ» & τον «ΥΜΝΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ» θα διαβάσει ο Παναγιώτης Κουτσούγερας, ενώ μελοποιημένα μέρη των έργων θα ερμηνεύσει ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, με τη συνοδεία πιάνου (Αμαλία Γούλα), κιθάρας (Κωνσταντίνος Μερκούρης) και μπουζουκιού (Μπάμπης Κυπριωτάκης).
Συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Τα πορτραίτα των Ρήγα Βελεστινλή και Διονυσίου Σολωμού, έχει φιλοτεχνήσει ο Παναγιώτης Πιτερός, ενώ το οπτικό υλικό που θα προβληθεί, έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ο οποίος στην εισήγησή του θα αναφερθεί στην σημειολογία της Χάρτας της Ελλάδος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, στις 7:30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 07:00 μ.μ.).

Είσοδος ελεύθερη με δελτία συμμετοχής.
Διάθεση δελτίων από το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης.
Λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού PCR ή Rarid test, του τελευταίου 72 ή 48/ωρου, καθώς και της αστυνομικής ταυτότητας.

Αντισμήναρχος Φωτόπουλος Δημήτρης
Διευθυντής Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης

Please follow and like us: