07

 

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Σκακιστική Ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης προκηρύσσει το 1ο Κύπελλο «Γιώργος Μπακομιχάλης». Το τουρνουά αξιολογείται με διεθνές ΕΛΟ rapid.

2. ΤΟΠΟΣ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00. Τόπος και χώρος των αγώνων ορίζεται το InternetCafé Playtime, Εθνικής Αντίστασης 81, Τρίπολη.

Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι 10 λεπτά. Επιπλέον από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης. Τυχόν τροποποιήσεις θα ανακοινωθούν με συμπληρωματικές προκηρύξεις.

Το σύστημα των αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών και σύμφωνα με τον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα :

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

< 25

Ελβετικό 7 γύρων

25 +

Ελβετικό 9 γύρων

* μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 60 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

3. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο, με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στη συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

4. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

2. Μπούχολτς (cut -1) (άθροισμα βαθμών αντιπάλων πλην του πιο αδύνατου)

3. Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

4. Αριθμός νικών

5. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής (χωρίς παράβολο) γίνονται στο emailvlachakivagia@gmail.com ή στο τηλέφωνο :6974126035, κ. Τάκης Αρμόνηςκαι 6948828891, κα Βάγια Βλαχάκηέως και μισή (30’) ώρα πριν την έναρξη των αγώνων. Στις δηλώσεις αναφέρεται ο κωδικός FIDE και όταν δεν υπάρχει, το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 60 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στον 1ο αθλητή (ανεξαρτήτως φύλου) θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο και θα ανακηρυχθεί «Κυπελλούχος Γ. Μπακομιχάλης 2013». Επίσης θα δοθούν Μετάλλια στον 2ο και 3ο αθλητή της Γενικής Κατάταξης (ανεξαρτήτως φύλου) καθώς και στον 1ο – 2ο και 3ο έφηβο αθλητή (ηλικίας <18).

6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Διευθυντής Αγώνων : Τάκης Αρμόνης. Οι διαιτητές θα ορισθούν από την ΤΕΔ της ΕΣΣΠΕΠ.

7. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ.

Το παράβολο ορίζεται στα 30 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων. Αν γίνει δεκτή η ένσταση τότε το ποσό επιστρέφεται.

8. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Από την οργανωτική επιτροπή

           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χαρίκλεια Πολίτη-Μέλεγου                                                                                 Κότσικα Γεωργία