ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, ώρα 20:00

Ανδρέας Προκοπίου

ΑΓΑΠΗ – ΕΡΩΣ – ΣΥΜΒΙΩΣΗ

 διαλογισμός και διάλογος

 Ένας διαλογισμός και διάλογος πάνω στον παγκόσμιο νόμο που κινεί τα σύμπαντα και συγκινεί τους ανθρώπους, υποδεικνύοντάς τους το νόημα της πραγματικής ευτυχίας και της αληθινής προόδου.

Είναι γεγονός ότι, τόσο τα ατομικά, όσο και τα κοινωνικά προβλήματα, υποθάλπονται κυρίως από την άγνοια και την σύγχυση, αλλά και από την έλλειψη επικοινωνίας του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου με το κοινωνικό περιβάλλον.

Ο Ανδρέας Προκοπίου, στην ομιλία του αυτή στην Τρίπολη, θα συζητήσει μαζί μας την φιλοσοφική έννοια και την πρακτική αξία των τριών όρων, της Αγάπης, του Έρωτα και της Συμβίωσης, προκειμένου να τους διακρίνει με σαφήνεια και να καταδείξει τη συγγένεια και τη συμπληρωματικότητά τους ώστε να αποδείξει ότι η αρμονική τους συνεργασία παράγει ευτυχία και πρόοδο, ατομική και συλλογική.

Ο Ανδρέας Αγγέλου Προκοπίου, γεννήθηκε το 1948, στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από θητεία 35 ετών σε διάφορες επιχειρήσεις ως στέλεχος της Πληροφορικής και της Διοίκησης, ασκεί το επάγγελμα του Συμβούλου σε θέματα Διοίκησης, Οργάνωσης Ελέγχου Ποιότητας και Πληροφορικής.

Έχει κάνει δημόσιες ομιλίες και έχει δημοσιεύσει σειρές ποιημάτων, μεταφράσεις και άρθρα σχετικά με την πνευματικότητα, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό.

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μουσικοί:

  • Μάτα Κοτσιώνη, πιάνο
  • Νάνσυ Κοτσιώνη, σαξόφωνο άλτο

με τα έργα:

  •  Fantaisie – Impromptu, André Jolivet
  • Nuits blanches, Alain Crépin
  • Petite suite latine, “Tango” (αρ. III), Jérȏme Naulais

 

Εντευκτήρια Φ.Ο.Τ.

Κτήριο Τσιχριτζή

Γρηγορίου Ε’ 3

Είσοδος Ελεύθερη

Please follow and like us: