fot-ka
Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή, απέστειλε η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, Εύη Μεντή.
Η Επιστολή στάλθηκε με αφορμή την τοποθέτηση που έκανε ο Δήμαρχος, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, για την άδεια αίθουσα του Μαλλιαροπουλείο, σε εκδήλωση, κάνοντας αναφορά και στην απουσία του ΦΟΤ.
Η κυρία Μεντή αναφέρει: «Κύριε Δήμαρχε,
Πληροφορήθηκα ότι στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Τρίπολης στις 23 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, μπροστά στη θέα των άδειων καθισμάτων, αναρωτηθήκατε, γιατί έλειπαν από μια «ποιοτική», όπως την αποκαλέσατε εκδήλωση, οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης, κατονομάζοντας ανάμεσά τους και τον Φιλοτεχνικό Όμιλο. Κατανοώ το ξέσπασμά σας. Έχω βρεθεί κι εγώ αντιμέτωπη με την απουσία κοινού και αρχών και έχω πολλές φορές προβληματιστεί.
Ωστόσο, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως -νόμιζα ότι το γνωρίζατε -την ίδια ημέρα και ώρα ο Φ.Ο.Τ., πραγματοποιούσε εκδήλωση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Λογοτεχνικού Βιβλίου, αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη και συγκεκριμένα στο ταξιδιωτικό του έργο. Η παρουσίαση αυτή είχε «κλείσει» από τις αρχές του χρόνου και αρκετά νωρίς, πριν ακόμη διανεμηθεί το φυλλάδιο με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου για το Πάσχα, είχαμε κυκλοφορήσει προσκλήσεις, αφίσες, είχαμε κάνει ανάρτηση στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαμε ενημερώσει με e-mail τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου.
Η εκδήλωση είχε μηδενικό οικονομικό κόστος, δεν επιβαρύναμε κανέναν προϋπολογισμό και οι συντελεστές, φιλότεχνοι όλοι, αφιλοκερδώς και με κατάθεση ψυχής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του αφιερώματος. Το κοινό ανταποκρίθηκε -είχαμε μεγάλη συμμετοχή- και εισπράξαμε την ικανοποίησή του.
Όσο για το γεγονός ότι οι δύο εκδηλώσεις συνέπεσαν χρονικά, έχω επανειλημμένα τονίσει, όπως και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, την ανάγκη δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου, προκειμένου οι πολιτιστικές δράσεις να οργανώνονται καλύτερα, σε πνεύμα συνεργασίας και προς όφελος πάντα των πολιτών.
Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει, όσοι ασχολούμαστε με τα πολιτιστικά, να απαλλαγούμε από ιδεοληψίες, στερεότυπα, κομματικά συμφέροντα και «παρεάκια», από αλαζονικές και ανταγωνιστικές τάσεις και να αντιληφθούμε πως ο πολιτισμός αποτελεί δύναμη, όταν οι φορείς αγαπούν πραγματικά την τέχνη, κάθε μορφή τέχνης και ενωμένοι την υπηρετούν αξιοποιώντας ανθρώπους -κυρίως τοπικούς παράγοντες- που έχουν όνειρα, ιδέες, ταλέντο, δεξιότητες, εμπειρία στα πολιτιστικά και προπαντός αληθινή διάθεση προσφοράς.
Εμείς οι «φιλοτεχνικοί» πιστεύουμε σ’ αυτές τις συνεργασίες, το έχουμε άλλωστε έμπρακτα αποδείξει, στηρίζουμε τις εκδηλώσεις του Δήμου, του οποίου είμαστε ενεργοί πολίτες και για το λόγο αυτό, σαν Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στον εορτασμό του Πάσχα, όπου μαζί με το Σύλλογο των Φιλοδένδρων θα βρισκόμαστε στο χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου της πλατείας Άρεως, για να βοηθήσουμε το Δήμο Τρίπολης στην προσπάθειά του να αναδείξει το Τριπολιτσιώτικο Πάσχα, καλώντας τα μέλη και τους φίλους μας να μας επισκεφτούν, ν’ ανταλλάξουμε ευχές και να τους φιλέψουμε με τα «κεράσματα» που θα μας διαθέσει γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμος.
Ως Πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπώ αλλά και ως πολιτογραφημένη Τριπολιτσιώτισσα σας δηλώνω, πως επικροτώ και συμμετέχω σε κάθε ενέργεια που στοχεύει στην βελτίωση της καθημερινότητάς μας και στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης μας.
Μετά τιμής
Εύη Μεντή

 

Please follow and like us: